Winkelen voor een gebruikte computer

Door Andrew Cunningham 29 oktober 2020

Winkelen voor een gebruikte computer

Natuurlijk, het kopen van een goede gebruikte pc kost wat meer werk, maar een laptop of desktop van een paar jaar geleden kan veel goedkoper zijn en krachtig genoeg om op internet te surfen, videogesprekken te voeren en documenten te bewerken.

Hier zijn enkele tips voor het vinden van een gebruikte computer die aan uw behoeften voldoet →

Blijf bij Best Buy, Newegg of Amazon (kies de Amazon Renewed-tag), waarmee u op specificaties kunt zoeken Ga voor door de fabrikant gereviseerde computers naar Apple of Dell, die regelmatig bijgewerkte voorraden hebben en dezelfde garanties bieden als bij nieuwe producten .

Meer over waar u moet zoeken

Een computer voor basistaken heeft alleen een vierde generatie of nieuwere Intel Core-processor nodig, die een merkbaar betere batterijduur ondersteunt dan oudere laptops.Zoek een modelnummer dat begint met Core i3, i5 of i7, gevolgd door een nummer in de 4000s of hoger.

Voor eenvoudig surfen op het web en app-gebruik is 4 GB geheugen het absolute minimum.Als je een computer met 4 GB koopt, controleer dan of je het geheugen zelf kunt upgraden - je kunt bijna altijd een desktop upgraden, maar veel laptops doen dat niet sta het toe.

Een gebruikte pc upgraden

Een SSD-station van 128 GB of groter heeft de voorkeur boven een grotere maar langzamere mechanische harde schijf, zowel wat betreft betrouwbaarheid als reactievermogen.

Zoek naar deze minimumvereisten

Wirecutter, een site voor productaanbevelingen die eigendom is van The New York Times Company, houdt van laptopschermen met een resolutie van 1920 × 1080 pixels, ook wel 1080p of Full HD genoemd, maar sommige oudere laptops redden het misschien met 1440 × 900 of 1600 × 900 schermen.Vermijd schermen van 1366 × 768 (ook wel HD genoemd), die de neiging hebben om inferieure technologie te gebruiken.

Zoek voor notebooks naar IPS-schermen, die een betere kleurreproductie en kijkhoeken bieden dan goedkope TN-schermen.Vermeldingen van gebruikte computers specificeren niet altijd, maar 1080p-schermen zijn waarschijnlijker (hoewel niet gegarandeerd) om IPS te zijn.

Datum geplaatst: 2020-11-08

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.